SEO

SEO, web sitesi trafiğini artırmak için kullanabileceğiniz çeşitli teknikler ve stratejiler içerir. Arama motorlarından gelen trafik, organik olarak da bilinmektedir. Ziyaretçiler, sunduğunuz şeyleri aktif olarak aramakta ve daha sık dönüşüm yapma eğilimindedir.

Rakiplerinizden üstün olmak zorlu bir iş olabilir fakat arama motoru optimizasyonunun başladığı yer aslında tam olarak da burasıdır. Google’ın içeriğinizi okuması ve anlaması (web sitesini optimize etmek) için mücadele ederseniz, arama sonuç sayfalarında daha üst konumlarda yer alabilirsiniz.

Web sitenizi öne çıkması için, nasıl optimize edileceğini öğrenmek için önce arama motorlarının nasıl çalıştığını bilmeniz gerekmektedir. Ben bu olayı hep bir oyuna benzetmişimdir. Bu oyunun kuralları var ve bu kuralları Google belirliyor. Bizler yani web sitesi sahipleri bu kuralları bilir ve oyunu kurallarına göre oynarsak başarısız olma ihtimalimiz çok düşük olur.

İngilizce açılımı Search Engine Optimization olan dilimize çevrilmiş hali de Arama Motoru Optimizasyonu olan S.E.O internet sitenizi Google gibi arama motorlarını kullanarak arama yapan kullanıcılara üst sıralarda göstermek ve sitemize ziyaretçi çekmek için yapılan çalışmaların tamamına verilen isimdir.

İstatistiklere göre Google üzerinde arama yapan kullanıcıların %90’ı yaptıkları arama sonrasında ilk sayfada karşılarına çıkan internet sitelerini ziyaret etmektedir. Sadece geriye kalan %10’luk kesim diğer arama sonuçlarını incelemektedir.

Elimizdeki ürünü ilgili kişilere tanıtabilmek ve pazarlayabilmek için arama motorlarında üst sıralarda çıkmak; pazarlanmak istenen ya da tanıtımı yapılan ürünle, o ürünün alıcısı arasındaki ilişki açısından çok önemlidir.

Bunu örnekleyecek olursak, internet üzerinden saat satışı yapan bir mağazamız olsun, Google üzerinde arama yapan kullanıcıların saat ve saat ile ilgili arama yaptıklarında bizim internet sitemizi ilk sayfada görüp sitemizi ziyaret etmelerinin kattığı değer ile, maliyet harcayarak reklam verilen mecralardan sitemizi ziyaret eden kullanıcıların kattığı değerden daha fazladır.

Buna göre elimizdeki ilgili ürünü ilgili alıcıya ulaştıracak ve satış potansiyelimizi rakiplerimizin üzerine taşıyacak en etkili ve uzun vadede kalıcı en iyi yol arama motoru optimizasyonudur.

Arama motoru optimizasyonu (SEO), alakalı oluşturma ve optimize etme uygulamasıdır, Ziyaretçilerin (ve arama motoru tarayıcılarının) bulmasına yardımcı olacak şekilde yetkili içerik Anahtar sorularına cevaplar. Herhangi bir web sitesinde SEO’yu gerçekleştirmenin amacı, kalite, ilgili, yetkili içeriğin hacmini arttırmaktır. Hedefi Herhangi bir web sayfasında SEO yapmak, içeriğinizin kalitesini artırmaktır, bu nedenle arama motorları içeriğinizi aramada listelemeyi seçecektir. Sonuçlar. Web sitenizin içeriğini geliştirerek ve genişleterek, artıracaktır.